Årsredovisning

Ingår årsredovisning eller är det något som kostar extra? Vi har kollat med bokföringsprogrammen vad som ingår och inte.

Ingår årsredovisning i totalkostnaden för bokföringen?

Om årstjänster ingår eller ej gör så klart skillnad för totalkostnaden för din ekonomihantering, men det är inte alltid tydligt om det kostar extra eller ingår. För ett litet företag kan kostnaden för bokslut, bolagsdeklaration och årsredovisning vara lika hög som kostnaden för löpande bokföring för hela året. Hos flera bokföringsleverantörer ingår kostnaden i månadsavgiften. Två sådana företag är Wint och PE Accounting, då de försöker erbjuda en helhetslösning. Hos flera andra är det i stället en tilläggstjänst som du kan få offert på. Antingen via en samarbetspartner eller direkt av bolagets konsulter. Och hos några är det något de inte alls erbjuder, då de ser sig som specialister på bokföringslösningar.

Kan jag göra årsredovisningen själv?

Hos flera bokföringsleverantörer finns det nu enklare gör det själv-system. Till exempel erbjuder Bokio just detta. Genom att fylla i frågor i, enkelt förklarat, ett formulär skapas en årsredovisning upp att signera till Bolagsverket. Har du enkel bokföring är detta ett utmärkt sätt att sköta sin årsredovisning. Har du lite klurigare med bokslutsposter som kräver lite mer skills, eller noter som måste förtydligas. Då är det klokare att lämna bort jobbet, om du inte är fena på det själv. Det finns även tjänster som eDeklarera där du kan skapa din årsredovisning själv.

Vad som passar dig bäst beror på. Till exempel dina egna kunskaper. Och vill du göra årsredovisningen själv? Din vilja av att ha ett fast löpande pris varje månad. Och så vidare.

Nedan har vi listat hur bokföringsprogrammen ser på årsredovisning i deras lösning.

Ja
Ja, men kostar
Nej
Ej besvarad / Ej relevant