När man ska välja system kan det vara lite omständigt att klura ut vilket som passar en själv bäst. Det är ganska ofta det postas i forum eller liknande, och svaren på vad som rekommenderas utgår från det systemet man själv använder. Eller vilket en given redovisningskonsult brukar använda. När det kanske inte ens har stöd för det som faktiskt behövs. Sen tycker vi olika. Vi har alla olika grader av kontrollbehov, vissa orkar inte med papper. Någon har många anställda, någon har inte några alls. 

Med denna genomgång av bokföringssystemen i Sverige försöker vi öka chansen för dig som ansvarig att försöka välja ett system som passar dig och din verksamhet. Genom att svara på tre frågor (eller fler om du hellre vill det) kommer vi sortera vilka system som du borde kolla in. 

Vi som byggt denna tjänst har arbetat i utveckling av affärssystem i många år. Vi ägde aktier i Fortnox redan 2008. Vi har jobbat med det som i dag är Aspia och varit med och grundat Wint. Vi har dessutom långa erfarenhet både av bitcoin-börser och revision. Och startat och drivit ett gäng bolag. 

Hur håller vi oss oberoende då?

Vi försöker lista saker som är fasta, där vi inte får med våra egna subjektiva bedömningar. De är vad de är utan att vi tycker något. Man får heller inte ett bättre betyg eller högre listning om man är betalande kund till oss. Det man får är ökad exponering och chansen att säga mer om sitt system. Det känns ganska fair tycker vi.

Saknas ditt system i vår listning? Förlåt, maila oss så kollar vi på det.

Allt gott!

Btw, här kan ni läsa en artikel om oss hos Revisionsvärlden.

Johan Thorsson

Grundare

David Hedqvist

Grundare