Gratis bokföringsprogram

Senast uppdaterad 2023-03-27

Dooer får högst poäng när vi testar hur bra gratis bokföringsprogram är. Genom att kontrollera över 100 funktioner och mäta hur mycket de bidrar till smidig bokföring kan ett betyg sättas på bokföringsprogrammen. Det är tydligt att Dooer har fokuserat på få deras lösning för bokföring så komplett de kan, men ändå kunna vara gratis.

Gratis bokföringsprogram är det många som söker. Men alternativen är få. Dessa programmen bidrar till låg tröskel att börja med bokföring. Har du enkel bokföring och begränsad ekonomi kan dessa bokföringsprogrammen vara en bra början.

De bokföringsprogrammen som är gratis kan vara precis lika bra som de som kostar pengar. Det som skiljer är oftast mängden funktioner som finns att tillgå. Och framförallt hur mycket automatisering av dina bokförings- och administrationsflöden du kan få. Har du således bokförings som är enkel att utföra och få transaktioner till antalet kan dessa programmen vara bra val.

När vi testar gratis bokföringsprogram är det Dooer som får högst score. Det vi gillar med programent är mängden funktioner som ingår, trots att det är gratis. Dooer tror på att automatisera din bokföring. De har i grunden ett gratissystem, där du själv sköter din bokföring, löner med mera. Fokus är att det ska vara enkelt för dig som användare.

De bästa bokföringsprogrammen som är gratis

Dooer
Bokför själv
Gratis

45

Wrebit
Bokför själv
3.63

82%

Chart
Få hjälp med årstjänster

80%

Chart
Hantera vardagen i mobilen
Gratis

44

Enkelbok
Bokför själv
Gratis

33

Kapitas
Bokför själv
Gratis

10

Hitta rätt bokföringsprogram!

1 Förkunskaper
2 Prioriteringar
3 Specifikationer
Gör Wizard!

Varje bokföringsprogram är granskat av oss direkt eller indirekt på över 100 funktioner. Till exempel hur fungerar momsredovisning? Eller kan en årsredovisning signeras digitalt? Alla dessa frågor, och dess svar, bidrar direkt eller indirekt till hur bra ett bokföringsprogram fungerar. Genom att beräkna och lära oss hur våra användare prioriterar kan vi få fram en totalsumma. Vilken blir jämförbar mot andra bokföringsprogram. Denna poängen ändras över tid, på denna sidan, allteftersom vår algoritm utvecklas.

Är högst poäng per automatik bäst?

Först vill vi säga att är svårt att jämföra bokföringsprogram. Ett bokföringsprogram kan lösa mängder av olika problem och vara kanonbra för olika målgrupper. Den som vill bokföra själv har definitivt inte samma behov som storföretaget, och vice versa. Men det är ändå intressant att försöka jämföra för att förstå mer om ett bokföringsprograms fokus. Det betyder alltså att det bokföringsprogrammet som har högst poäng när det kommer till automatisering inte nödvändigtvis är bäst för dig som gillar automatiserad bokföring. Vill du ha en bättre jämförelse behöver vi lite mer information av dig. Till exempel om du gillar papperslöst mer än att bokföring sker omgående. Du kan göra vårt mäter hur våra användare prioriterar test över vilket bokföringsprogram du bör kolla in och på så sätt få en lista helt anpassad för dig.

Kan bokföringsprogrammen påverka poängsättningen?

Nej, bokföringsprogrammen har ingen direkt påverkan på hur poängsättningen är. Det enda sättet för dem att få högre score är att utveckla bättre och smartare funktioner. Resultaten ändras också löpande allt eftersom vår modell lär sig fler saker.

Hur kvalitetssäkrar ni svaren?

Vi testar bokföringsprogrammen själva i den mån det går. Gör vi större ändringar får bokföringsprogrammen själva kvalitetssäkra att vi förstått rätt. De allra flesta leverantörerna har full koll på vår sida så de framställs korrekt, men det finns så klart undantag. Ser ni några fel påtala gärna det så ser vi över svaren.

Bild av Johan Thorsson
Johan Thorsson
Grundare

Mer om Johan

Tidigare revisor och grundare av ett bokföringsprogram. Har arbetat med eller för flera aktörer på den svenska marknaden.