Skanning

Vilka bokföringsprogram erbjuder skanning av leverantörsfakturor? Det har vi listat här.

Vad är vinsten med skanning?

Den största vinsten med skanning av leverantörsfakturor är att du slipper hantera pappersfakturor, får in alla fakturor i ett flöde. Oavsett om det är en mailfaktura från Google, eller en hyresavi från Alvesta Kommun. Allt hamnar på samma ställe, och gör att du slipper tänka lika mycket på arkivering och gå till pappersinsamlingen. Du får också vinster i att fälten som behövs för bokföring är hanterade och framtagna. Det gör att du slipper lägga tid på att skriva av, till exempel OCR-nummer, vid betalning. Eller betala en bokföringskonsult för att skriva av fakturor för bokföringen. Blir det rätt då? Ja, de väletablerade systemen har väldigt hög träffsäkerhet.

Är det något särskilt att tänka på?

Är det en mindre aktör som erbjuder skanning kan det vara klokt att kolla vilka fält de skannar av. Det är också klokt att se så de hanterar de flesta EDI-format och hur de hanterar utländska leverantörer. Du vill inte välja en leverantör av skanning av leverantörsfakturor och sedan ändå få hantera mängder av återskick.

Bokföringsprogram och skanning

Många av de nyare lösningarna har egna lösningar för skanning av leverantörsfakturor. Andra har integrationer med större system. Väldigt många löser det inte alls utan hanterar primärt bokföringen av ditt företag, inte att minska din administrationstid.

Nedan har vi listat hur bokföringsprogrammen hanterar skanning av leverantörsfakturor.

Ja
Ja, men kostar
Nej
Ej besvarad / Ej relevant