Offertsystem

Flera av bokföringsprogrammen har inbyggda offertsystem. De är oftast väldigt enkla till utförandet. Har du inga direkta krav kan det räcka, men önskar du några särskilda funktioner kan det vara klokt att granska lite noggrannare.

Vad är vinsten med ett offertsystem?

Ett offertsystem är en typ av programvara som används för att skapa, hantera och spåra företagets offertförfrågningar och offerter. Ett offertsystem kan hjälpa företag att snabbt och enkelt skapa professionella och anpassade offerter till sina kunder, samtidigt som det ger en strukturerad och överskådlig bild av företagets offertarbete. Offertsystemen kan också göra det lättare att jämföra olika offerter och välja den bästa lösningen för varje kund, samt spåra offertarbetet och hålla koll på vilka offerter som har accepterats och vilka som är pågående. Ett offertsystem kan därmed bidra till att öka effektiviteten, kvaliteten och lönsamheten i företagets offertarbete.

När ska jag använda ett integrerat system för offerter?

Vinsten med ett offertsystem inbyggt i bokföringen är att kopplingen mellan offert till faktura till bokföring är smidig. Det vill säga inte skapar en massa duplicering av information. Du skapar en offert, vinner du den lägger du till den information som krävs för att skapa en faktura av den. Och så vidare. Det blir ordning och reda, och du slipper massa administration kring att duplicera data. Det går snabbare, och blir mer rätt.

Ska jag använda ett specialiserat system för offerter, eller använda bokföringssystemet?

Specialiserade offertverktyg har många smidigare funktioner, som digital signering. Tracking hur många gånger ett mail öppnats. Eller autopåminnelser. Som exempel. Bokföringsprogrammens offertsystem fokuserar oftast på själva funktionen offert till bokföring.

Om du ska använda ett specialiserat program för offerter beror främst på att om din vinst för effektivare offerthantering leder till fler kunder och relevant minskad tid för administration. Har du mindre volymer av offerter duger oftast bokföringsprogrammens lösningar.

Vi har i denna artikel kollat om bokföringssystemen erbjuder offertsystem eller inte. Du kan se resultatet nedan.

Ja
Ja, men kostar
Nej
Ej besvarad / Ej relevant