Kvitton i utländsk valuta

Vilka bokföringsprogram kan hantera kvitton i utländsk valuta? Det tar vi reda på här.

Valutahantering

En klurig sak med bokföring kan vara valutahantering. Om ni använder egna utlägg får man logga in på banken för att se det faktiska beloppet, då avgifter för valutaväxling kan läggas på. Det är inte så snyggt att betala ut för lite pengar till en anställd, som varit schysst och lagt ut pengar åt företaget. Det kan också vara tid mellan att ett kvitto lästs in och när det ska betalas ut. Det spelar väl ingen roll om kvittot är på 50 kr, och avser parkering. Men är det en resa till Sydamerika för en ledningsgrupp? Då kanske det spelar en väldigt stor roll.

Hur hanterar bokföringsprogrammen kvitton i utländsk valuta?

Flera av bokföringssystemen hanterar det inte mer än att du själv får räkna om valutan och hålla koll. Har man inte några kvitton i utländsk valuta att tala om, då spelar det inte någon särskild roll. Har man flera anställda och återkommande kvitton i utländsk valuta är det klokt att ha en rutin som fungerar för detta. Det bästa är att valutan registreras till en automatisk satt kurs när den registreras. Detta för att slippa räkna själv. Finns det en fast procentuell avgift på ditt kort för säg amerikanska dollar. Då är det en bra funktion att du kan lägga på en procentsats som räknar upp beloppet.

I tabellen nedan har vi gått genom vilka bokföringsprogram där du kan fylla i korrekt valuta och programmet räknar ut korrekt bokföringsbelopp åt dig.

Ja
Ja, men kostar
Nej
Ej besvarad / Ej relevant