Fakturaköp

Vilka bokföringsprogram erbjuder fakturaköp? Och vad kostar det? Vi har kollat med med varje bokföringsprogram hur de ser på detta. Vi har också granskat, mer övergripande, hur fakturaköp fungerar hos varje affärssystem.

Det finns ofta väldigt många avgifter när det kommer till fakturaköp. Det är sällan så enkelt som det framställs - att det kostar X % på fakturerat belopp. Det tillkommer ofta avi-avgifter, tillägg om kunden inte betalar, helt andra belopp om fakturan ska bevakas på lång sikt. Och mycket annat. Det finns så klart lösningar som är schyssta och transparenta. Men för dig som kund är det viktigt att förstå vad du signar upp dig på. Och hur upplevelsen blir för din kund. Du vill ju inte skapa irritation bara för att du behöver finansiering.

Om du vill använda fakturaköp så har många av bokföringsprogrammen integrationer med finansbolag. Fortnox kör ett eget bolag för finanstjänster. Så det är inte bara integrationer som gäller. Vinsten med att använda ett integrerat finansbolag är att det ofta är smidigare administration för dig som användare. Att information skickas mellan olika system per automatik.

Nedan listar vi vilka bokföringsprogram som kan erbjuda fakturaköp inne i deras system, för enkel administration.

Ja
Ja, men kostar
Nej
Ej besvarad / Ej relevant