Betalmodell

Alla program har något som gör att det blir dyrare. Vissa mer, andra mindre. Hos Spotify är det antal användare som är den primära användningen. Hos ett parkeringsbolags är det hur länge du står på en plats. När det kommer till bokföringsbranschen är några vanliga sätt än andra.

  • Anställda, hur många anställda har du som driver upp antal verifikat
  • Fast pris, du betalar för ett system primärt. Antal användare är det som drar upp priset.
  • Offert, ett försök att göra ett relevant pris. Oftast när det är lite udda verksamhet.
  • Styck, till exempel hur många verifikat har du

Är det viktigt att välja rätt här?

Många bokföringsprogram blandar dessa sätt. Vi har försökt kolla på vilket primärt sätt är det som driver upp priset. Detta är så klart viktigt för dig när det kommer till om du ska växa. Så det är lätt att förstå om kostnaden kommer skena eller ligga relativt still. Har man ambition om att få tillväxt är det en onödig bump i vägen att behöva byta system i tid och otid. Att välja något program du kan ha med dig lite längre på resan brukar vara smart.

Har du inga ambitioner på tillväxt kan du utgå från det som verkar mest prisvärt för dig. Men kolla först upp vad som ingår och inte. Inne på varje system har vi försökt lista upp hur till exempel årstjänster påverkar ditt slutpris. Något som kan variera stort bland leverantörerna.

Se tabell nedan hur bokföringsprogrammen primärt tar betalt.

Ja
Ja, men kostar
Nej
Ej besvarad / Ej relevant