Sveriges mest automatiserade bokföringsprogram

Senast uppdaterad 2023-09-27

Wint får högst poäng när vi testar hur mycket bokföringsprogrammen kan. Genom att kontrollera över 100 funktioner och mäta hur mycket de bidrar till automatiserad bokföring kan ett betyg sättas på bokföringsprogrammen. Det är tydligt att Wint har fokuserat på att få deras lösning för bokföring så automatiserad som möjligt. Till vinst för dig som användare.

Bäst poäng betyder dock inte bäst lösning för just dig. Se det som en topplista på vilka bokföringsprogram som kan mest. Vill du sortera mer utefter dina behov kan du sortera om listan genom att svara på några frågor kring vad som är viktigast för dig.

Ett bokföringsprogram hjälper till med automatisering när den tar bort bokföring och/eller administration kring ekonomihantering. De låga frukterna är uppenbara. Att pricka av kundfakturor kan många bokföringsprogram i dag. Att hjälpa till skanna inkommande fakturor likaså. Men hur skapas påminnelsefakturor upp? Kan de skickas enligt uppsatt regelverk eller måste du själv hålla koll? Ju fler av dessa stora och små moment som bokföringsprogrammet håller koll på desto bättre är det - om du är intresserad av automatiserad bokföring.

Det bokföringsprogram som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringsprogram när vi gör vår heltäckande granskning.

Wint är en automatiserad helhetstjänst som ersätter både ditt bokföringssystem och din bokföringsbyrå. Du betalar ett fast pris per månad där Wint sköter det mesta åt dig – löpande bokföring, betalningar, lönehantering, fakturor, kvittohantering, momsredovisning, bokslut, med mera.

Merparten av bokföringen är helt automatiserad, och systemet backas upp av erfarna ekonomer som ger rådgivning vid behov. Hos Wint blir du dock aldrig beroende av en enda person utan får snabbt kvalificerad hjälp av olika experter beroende på vad ditt ärende gäller. När det gäller hjälp med saker som blivit fel eller om du behöver skatterådgivning använder du dig av support-tjänsten inne i programmet. Där skriver du ditt ärende, och får sedan en ping när Wint återkopplat. Är det mer avancerade frågor bokar de ett möte med dig för att hjälpa dig vidare.

Wint menar att denna modellen är det som ger den bästa avkastningen för dig som kund i både effektivitet och kvalitet. Att du både tillämpar teknik för att automatisera din bokföring, men också får hjälp av människor för att ta bokföringen i mål. Din vinst som företagare är att du kan fokusera mer på din verksamhet. Och mindre på att sortera papper eller hålla koll på Skatteverkets deadlines.

Wints tjänst är helt egenutvecklad sedan 2011 och bolaget har sitt huvudkontor i Göteborg.

Sveriges mest automatiserade bokföringsprogram

Wint
Fullservice
3.53

96%

Chart
Få hjälp med årstjänster

91%

Chart
Automatisering
Från 1 790 kr / månad

91

PE Accounting
Fullservice
Från 7 000 kr / månad + uppstartskostnad

91

Aspia
Fullservice
Offert

77

Fortnox + byrå
Konsult
Offert

76

Bolageriet
Fullservice
Från 990 kr / månad

72

Visma eEkonomi + byrå
Konsult
Offert från konsult

67

Fortnox
Bokför själv
3.46

87%

Chart
Papperslöst

83%

Chart
Ha koll på anställda
Från 299 kr per månad, med tillägg för andra funktioner än bokföring. Det tillkommer även flera transaktionsbaserade kostander.

67

Aspia Go
Fullservice
2.00

100%

Chart
Hantera vardagen i mobilen

96%

Chart
Få hjälp med årstjänster
Från 2 050 kr / månad

59

24SevenOffice
Bokför själv
Från 150 kr per månad + 4 kr per kvitto, faktura och så vidare. Dock minst 10 användare behövs.

55

Visma eEkonomi
Bokför själv
3.93

91%

Chart
Papperslöst

73%

Chart
Ha koll på anställda
Från 219 kr / månad + tillägg för vad du vill bygga ut systemet med

51

Voitto
Fullservice
Från 1 195 kr / månad

47

Bokio
Bokför själv
3.14

76%

Chart
Enkelt att komma igång

71%

Chart
Papperslöst
Från 299 kr / månad

34

Procountor
Bokför själv
2.75

43%

Chart
Papperslöst

41%

Chart
Bokföring i realtid
Från 209 kr / månad

31

Dooer
Bokför själv
Gratis

30

Björn Lunden Bokföring
Bokför själv
Från 149 kr / månad per användare

27

Red Flag
Bokför själv
Från 498 kr per månad + årstjänster

24

Slipp Redovisning
Fullservice
Från 894 kr / månad. Växer du kostar det mer.

27

Xdesk
Bokför själv
Från 89 kr / månad

24

Wrebit
Bokför själv
3.63

82%

Chart
Få hjälp med årstjänster

80%

Chart
Hantera vardagen i mobilen
Gratis

25

Acconomy
Bokför själv
Från 250 kr / månad, använder du deras factoring ingår bokföringsprogrammet.

22

Inbooks
Bokför själv
139 kr / månad + 39 kr för varje ytterligare användare

21

Enkelbok
Bokför själv
Gratis

17

Hogia Small Office
Bokför själv
Från 129 kr / månad

16

Specter
Bokför själv
Från 640 kr per månad och användare

17

Speedledger
Bokför själv
Aktiebolag från 299 kr / månad + 99 kr för fakturering

15

Xledger
Bokför själv
Offert

12

Kapitas
Bokför själv
Gratis

2

Hitta rätt bokföringsprogram!

1 Förkunskaper
2 Prioriteringar
3 Specifikationer
Gör Wizard!

Varje bokföringsprogram är granskat av oss direkt eller indirekt på över 100 funktioner. Till exempel hur fungerar momsredovisning? Eller kan en årsredovisning signeras digitalt? Alla dessa frågor, och dess svar, bidrar direkt eller indirekt till hur bra ett bokföringsprogram fungerar när det kommer till automatisering. Genom att beräkna och lära oss hur våra användare prioriterar kan vi få fram en totalsumma. Vilken blir jämförbar mot andra bokföringsprogram. Denna poängen ändras över tid, på denna sidan, allteftersom vår algoritm utvecklas.

Är högst poäng per automatik bäst?

Först vill vi säga att är svårt att jämföra bokföringsprogram. Ett bokföringsprogram kan lösa mängder av olika problem och vara kanonbra för olika målgrupper. Den som vill bokföra själv har definitivt inte samma behov som storföretaget, och vice versa. Men det är ändå intressant att försöka jämföra för att förstå mer om ett bokföringsprograms fokus. Det betyder alltså att det bokföringsprogrammet som har högst poäng när det kommer till automatisering inte nödvändigtvis är bäst för dig som gillar automatiserad bokföring. Vill du ha en bättre jämförelse behöver vi lite mer information av dig. Till exempel om du gillar papperslöst mer än att bokföring sker omgående. Du kan göra vårt test över vilket bokföringsprogram du bör kolla in och på så sätt få en lista helt anpassad för dig.

Kan bokföringsprogrammen påverka poängsättningen?

Nej, bokföringsprogrammen har ingen direkt påverkan på hur poängsättningen är. Det enda sättet för dem att få högre score är att utveckla bättre och smartare funktioner. Resultaten ändras också löpande allt eftersom vår modell lär sig fler saker.

Hur kvalitetssäkrar ni svaren?

Vi testar bokföringsprogrammen själva i den månen det går. Och gör vi större ändringar får bokföringsprogrammen själva kvalitetssäkra att vi förstått rätt. De allra flesta kollar genom så vi förstått rätt, men det finns så klart undantag. Ser ni några fel påtala gärna det så ser vi över svaren.

Bild av Johan Thorsson
Johan Thorsson
Grundare

Mer om Johan

Tidigare revisor och grundare av ett bokföringsprogram. Har arbetat med eller för flera aktörer på den svenska marknaden.